Finanční analýza společnosti - Riegel, Martin (2009)
Obsahem této práce je finanční analýza letecké společnosti České aerolinie, a.s. Cílem je komplexně zhodnotit finanční zdraví ČSA v letech 2003 - 2007. Práce se snaží poukázat na silné a slabé stránky firmy, případně navrhovat zlepšení. Hlavními zdroji jsou veřejně dostupná data, především finanční výkazy. Jedná se tedy o externí analýzu. V úvodu je seznámení se se společností a jejími účetními výkazy. Všechny zmíněné teoretické okruhy v metodologické části jsou použity v praktické části. Jsou to hlavně analýza účetních výkazů, pravidla financování, poměrová analýza, pyramidový rozklad ukazatele, bonitní a bankrotní modely, ekonomická přidaná hodnota a mezipodnikové srovnání. V závěru jsou shrnuty všechny poznatky a nastíněn budoucí vývoj.