Finanční analýza společnosti - Riegel, Martin; Kolářová, Blanka; Kopalová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Obsahem této práce je finanční analýza letecké společnosti České aerolinie, a.s. Cílem je komplexně zhodnotit finanční zdraví ČSA v letech 2003 - 2007. Práce se snaží poukázat na silné a slabé stránky firmy, případně navrhovat zlepšení. Hlavními zdroji jsou veřejně dostupná data, především finanční výkazy. Jedná se tedy o externí analýzu. V úvodu je seznámení se se společností a jejími účetními výkazy. Všechny zmíněné teoretické okruhy v metodologické části jsou použity v praktické části. Jsou to hlavně analýza účetních výkazů, pravidla financování, poměrová analýza, pyramidový rozklad ukazatele, bonitní a bankrotní modely, ekonomická přidaná hodnota a mezipodnikové srovnání. V závěru jsou shrnuty všechny poznatky a nastíněn budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Blanka Kolářová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses