Finanční analýza Rodinného podniku Bernard, a.s. - Malý, Lukáš (2009)
Finanční analýza je nástroj, který prozradí finanční zdraví, výkonnost a další atributy sledované firmy. Slouží ke komplexnímu pohledu na finanční zdraví a situaci firmy a výsledků hospodaření ve zkoumaném období. Z finanční analýzy dokážeme vyšetřit a vyvodit závěry, které mohou být nápomocny lepšímu hospodaření ve firmě. Pomocí testování poměrových ukazatelů, vertikální a horizontální analýzy a dalších parametrů můžeme ověřit skutečnou vypovídací schopnost těchto ukazatelů.