Jak si založit podnik - Šimáková, Jitka (2009)
Cílem práce je shrnout jednotlivé kroky, které vedou k založení podniku, v praktické části tyto informace aplikovat a založit fiktivní podnik. Nejdůležitější částí celé práce je finanční plán, ve kterém předpovídám budoucí vývoj podniku. Patří sem zejména predikce účetních výkazů, mezi nimi výkaz zisků a ztrát, rozvaha, cash flow a také ukazatele rentability ROA, ROE, ROS.