Súčasná finančná kríza a menová politika FED - Dohányos, Vojtech (2009)
Diplomová práce přibližuje nástroje a cíle měnové politiky FED a zároveň popisuje transmisní mechanizmus s její realizací. Pozornost je pak věnována definici krizy ako takové s následným popisem příčin, průběhu a měnové politiky FED počas současné finanční krize. Práce je uzavíraná uvedením předpokladaných dopadů krize a předpovědí dalšího vývoje ve finmančním sektoru a reálné ekonomiky.