Burzové fúzie, aliancie a nové finančné trhy vo svete - Hronská, Zuzana; Žilák, Pavel; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
V mé práci se zaměřím na analýzu forem burzové spolupráce. Teoretickým základem je stručný popis počátků burzovníctví a samotné začátky burzové spolupráce ve světe. Následně se zaměřím na charakteristiku základních atributů některých největších stávajících burzových aliancí ve světe. Pro svojí práci jsem zvolila následující aliance: NYSE Euronext, NASDAQ OMX a regionální spolupráci v rámci řetězce Vídeň-Ľubľana-Budapešť-Praha. U daných aliancí analyzuju formu spolupráce, právní rámec, obchodný systém, vypořádací a clearingový systém a podmínky členství. Analýza základních ukazatelů daných trhů mi poslouží k celkovému zhodnocení efektívnosti burzové spolupráce. Ze všech zmíněných vstupních dát vyvodím všeobecné atributy potřebné pro efektívní burzovou spolupráci.
Vedoucí práce: Pavel Žilák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses