Hodnocení efektivnosti investičního projektu - Adam, Josef (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení efektivnosti investičních projektů. Obsahem teoretické části práce je nejen obecná charakteristika a vymezení pojmů z oblasti investičního rozhodování a kapitálového plánování, ale také přehled metod hodnocení efektivnosti investičního rozhodování. Pozornost je věnována zejména problematice vybraných kritérií založených na peněžním toku z investičního projektu. Teoretické poznatky týkající se hodnocení efektivnosti investic jsou dále využity v rámci analytické části práce při zhodnocení efektivnosti reálného investičního projektu.