Presidential Primary Elections 2008 in the United States of America - Andrýsová, Lenka; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce pojednává o prezidentských primárních volbách ve Spojených státech amerických v roce 2008. Po obecném úvodu o tom, jak primární volby fungují a v čem spočívá jejich smysl, následuje část popisující a srovnávající stanoviska klíčových kandidátů (Hillary Rodham Clinton, John McCain a Barack Obama, příp. John Edwards, Rudolph Giuliani, Mike Huckabee, Mitt Romney) k jednotlivým problémům. Tím zachycuje hlavní myšlenkové trendy v politických stranách a navrhuje, jak může vypadat diskuze v období listopadových prezidentských voleb. Tato práce se taktéž zabývá rasovou, genderovou otázkou a ageismem v průběhu politické kampaně. Mimoto práce zabývá novými komunikačními internetovými kanály, kterých lze v politické kampani využít.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; volby; primárky; diplomové práce; elections; primaries; master's theses