Plánování jako součást konceptu CPM a jeho praktická implementace - Staněk, Pavel; Novotný, Ota, 1971-; Uličník, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou podnikového plánování. Hlavním tématem práce je návrh modelu plánování SW společnosti, který vychází z reálných podmínek velké SW společnosti. V první kapitole diplomové práce je čtenář seznámen s problematikou podnikového plánování -- čtenáři jsou zde objasněny důvody současného nárůstu poptávky po flexibilních plánovacích systémech a shrnuty celkové přínosy při jejich využití. V následující kapitole je již čtenáři objasněna základní teorie týkající se oblasti podnikového plánování. Dále jsou zde uvedeny další možné přístupy k podnikovému plánování. V závěru kapitoly jsou popsány základní principy konceptu CPM a jeho vztah k podnikovému plánování. Mezníkem mezi teoretickou a praktickou částí práce je čtvrtá kapitola -- zde je popsán současný stav, problémy firem a jejich požadavky v oblasti plánování. V závěru kapitoly jsou shrnuta kritéria a vlastnosti, které by měl dnešní model podnikového plánu splňovat. Před popisem samotného modelu podnikového plánu je čtenář v páté kapitole seznámen s produkty dostupnými na trhu a jejich možnostmi v oblasti plánování. Dále je v této kapitole zmíněna samotná situace na trhu a očekávané trendy v této SW oblasti. V praktické části práce se pak zabývám samotným procesem implementaci plánovacího modelu v SW firmě. V úvodu kapitoly seznamuji čtenáře s Cognos Planningem, který byl využit pro implementaci plánovacího modelu -- objasňuji základní pojmy pro práci s modelem plánu, proces jeho tvorby a následně charakterizuji jeho strukturu. Poté navazuji samotným popisem implementace v již zmiňovaném nástroji. V závěru kapitoly je poté zhodnocena úspěšnost celého projektu. V samotném závěru práce je čtenáři nastíněn očekávaný vývoj v oblasti plánování a je zhodnoceno splnění cílů stanovených v úvo
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses