Zátěžové testování informačních systémů - Klaška, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Sýkora, JIří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na výkonnostní, především pak zátěžové testování informačních systémů. V jejím úvodu lze najít informace věnované ověřování jakosti softwaru a problematice testování softwaru obecně. Další části práce už jsou zaměřené na výkonnostní testování informačních systému a objasňují jeho smysl, cíle a principy. Uvedeny jsou typy výkonnostních testů, jejich použitelnost a také obecný metodický postup při realizaci zátěžového testu. Ten je v následující části diplomové práce obohacen o metriky zátěžového testování čerpající z ISO standardu 9126 věnovaného modelu kvality a způsobům její ověření. Metodický postup zátěžového testování je společně s metrikami výkonnosti aplikací ověřen na realizovaném zátěžovém testu. Další část diplomové práce je věnována nástrojům použitelným k automatizaci zátěžových testů. Práce je určena jak odborníkům v oblasti testování jakosti softwaru, tak laické veřejnosti zajímající se o tuto problematiku, která zde najde dostatek informací k pochopení zátěžového testování a jeho umístění při testování informačních systémů.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses