Tvorba Dashboardu v MS PerformancePoint 2007 - Dolejší, Vojtěch; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo zhodnotit produkt Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 z hlediska jeho pouţitelnosti pro tvorbu webových dashboardů. Během zpracovávání práce byly formulovány teoretické základy pro oblast tvorby dashboardů, navrţeny vhodné metodiky pro hodnocení produktu a v neposlední řadě došlo také ke zpracování vzorových dat. Práci lze tedy rozdělit na teoretickou a praktickou část. V úvodu první části se diplomová práce věnuje představení nejdůleţitějších faktů z oblastí Business Intelligence a Corporate Performance Management jako základním východiskům pro tvorbu dashboardů. Dále je v teoretické části představena samotná technologie dashboardů. Analýza stávajících kriterií pro hodnocení nástrojů pro tvorbu dashboardů a tvorba nových kritérií je nejdůleţitější částí této diplomové práce. V práci představená kritéria a způsob jejich pouţití jsou navrţeny s ohledem na rozdílné podmínky a předpoklady uvnitř organizací, které zvaţují potencionální nasazení dashboardu. Poslední kapitola teoretické části práce pak představuje produkt Microsoft Office Performance Point Server 2007. Ve své praktické části se práce věnuje zpracování konkrétních dat do podoby dashboardu pomocí jiţ zmiňovaného nástroje. Zpracovávaná data jsou data fiktivní firmy pouţívaná k výuce předmětu Business Intelligence na Vysoké škole ekonomické v Praze. Průběh práce s PPS 2007 je poměrně detailně popsán. Tato práce je tedy potencionálně vyuţitelná i jako případová studie. V závěru práce dochází ke zhodnocení PPS 2007 dle navrţených kritérií, přičemţ všechna hodnocení jsou doplněna o slovní komentáře. Pro potenciální organizace zvaţující nákup nástroje pro tvorbu dashboardu jsou ještě doplněny podmínky, za kterých lze nákup PPS 2007 doporučit.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses