Návrh a implementace business architektury v doméně poskytování realitních služeb - Vlach, Miroslav (2008)
Fenomén procesního řízení nabývá ve 21. století stále většího významu. V mnoha firmách hraje klíčovou roli, jelikož zefektivňuje výkonnost organizace a flexibilně dokáže reagovat na změny v turbulentním prostředí. Obsahem diplomové práce je seznámit čtenáře s pojmem "business architektura" -- její strukturou a rolí v procesním řízení. Cílem bude návrh business architektury ve specifické oblasti podnikání a snaha implementovat ji do reálných existujících nebo vznikajících podnikových subjektů, poskytujících realitní služby. V důsledku toho, prokážeme praktičnost přístupu procesního řízení a business architektury jako klíčového faktoru pro dosahování efektivity v dynamickém a konkurenčním prostředí. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část poskytuje metodické podklady a praktická část samotný návrh business architektury subjektu působícího na realitním trhu. Součástí práce jsou grafické výstupy za využití CABE nástroje ProVision od společnosti Metastorm.