Veřejné finance a hospodářský růst - Strelcov, Olga (2009)
Bakalářská práce popisuje definici, funkce, členění a strukturu veřejných financí. Zabývá se nástroji, které řídí systém veřejných financí a sledují efektivní implementaci makroekonomických politik a strukturálních reforem. Praktická část charakterizuje, prostřednictvím provedení analýzy struktury a dynamiky veřejných příjmů a efektivity řízení veřejných výdajů, význam fiskální a finanční politiky ve vývoji finanční rovnováhy na makroekonomické úrovni.