Logistické procesy a jejich optimalizace - Machová, Marie; Říhová, Zora, 1948-; Věk, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Ústředním tématem této práce je problematika procesního řízení. V současném turbulentním prostředí a sílícím konkurenčním boji je třeba mít na zřeteli při řízení podniku především zákazníka a jeho potřeby. Chod firmy lze zcela nepochybně zefektivnit implementací moderních informačních a dalších technologií. Jsou-li však tyto technologie zvoleny nevhodně nebo se nesprávně použijí, mohou do značné míry další existenci podniku velmi zkomplikovat. Aby se těmto problémům předešlo, je třeba zanalyzovat firemní procesy, které budou novými technologiemi dotčeny. V současné době se nezřídka setkáváme s případy, kdy podniky, s vidinou rychlého skokového zlepšení, implementují technologie bez předchozích analýz, a záhy se potýkají s problémy. Řešením je dodatečné provedení podrobných procesních analýz, navržení změn a následná reimplementace technologií, což bývá velice zdlouhavý a nákladný proces. Cílem práce je optimalizovat informační podporu logistických procesů ve výrobním podniku a procesy zkvalitnit tak, aby efektivněji podporovaly nejen ekonomické cíle vedení společnosti, ale i práci samotných zaměstnanců.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses