Perspektivy rozvoje klastrů v ČR - Březinová, Hana (2009)
Cílem této diplomové práce je shrnout aktuální teoretické poznatky o klastrech a klastrových iniciativách a ty následně aplikovat na české prostředí. Práce obsahuje analýzu klastrové politiky aplikované v České republice a aktuální seznam fungujících a nově vzniklých klastrů v ČR. Práce obsahuje souhrn praktických zkušeností z rozvoje klastrů a klastrových iniciativ v ČR, dosažené úspěchy i problémy, se kterými je možné se při rozvoji klastrů a klastrových iniciativ setkat. V závěru je provedeno zhodnocení konceptu klastrování v České republice,jsou uvedena doporučení a alternativy pro možnosti dalšího rozvoje klastrů a klastrových iniciativ v ČR.