Sociálně ekonomická chrakteristika Francie - Blažíčková, Lenka (2009)
Diplomová práce pojednává o sociálně ekonomickém vývoji Francie po 2. světové válce až do současnosti se zaměřením na hlavní ekonomická specifika jednotlivých dekád. Je zde detailněji popsán francouzský trh práce a úspěchy i nedostatky v dané oblasti. Závěrem se práce věnuje dopadům globální finanční krize na francouzskou ekonomiku.