Integrace dat a možnosti automatického zpracování úloh - Meisner, Tomáš (2009)
Diplomová práce se zabývá automatickým zpracováním úloh, konkrétně potom zpracováním formulářů na webových stránkách. Práce přináší teoretické ale i praktické osvětlení dané problematiky. V úvodu práce jsou popsány důvody inspirace pro vybrání tohoto tématu a možné návrhy využití aplikace, realizované na tomto principu. Především pak zjednodušení získání dat se standardizovaným (ale libovolným) formátem od běžných uživatelů, které mohou být využity při hromadném získávání znalostí z těchto dat. Pro realizaci podobné aplikace je dále popsán návrh její implementace, včetně popisu problematických částí a jejich možného řešení. V rámci návrhu řešení je zmíněn algoritmus, který odstraňuje bezpečnostní omezení současných prohlížečů -- tzv. cross-site scripting. Součástí práce je taktéž popis současných komerčních a nekomerčních řešení, které alespoň z části splňují požadavky na aplikaci. V závěru je vyhodnocena funkčnost vytvořené aplikace a navrženy další postupy a vylepšení při vývoji nových verzí aplikace.