Teorie a praxe řešení fúze obchodní společnosti vybrané problémy - Beldíková, Jana; Strouhal, Jiří, 1980-; Kolář, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou fúze v českém prostředí. Po samotném úvodu následuje kapitola, která obsahuje krátké nastínění vývoje fúzí a motivy pro vznik fúzí. Dále zde nalezneme charakteristiky jednotlivých přeměn obchodních společností a akvizic. Práce obsahuje také kapitolu zabývající se fúzemi podle mezinárodních standardů, která popisuje především vývoj standardu IFRS 3 (IAS 22). Další částí této práce je teoretický pohled na fúze dle právních, účetních a daňových předpisů. Na teoretickou část navazuje praktický příklad, který vychází z reálných dat. Jedná se o fúzi sloučením dvou akciových společností, kterému předchází změna právní formy.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses