Výběrová řízení ve státem zřízené organizaci - Čapková, Hana (2009)
Tématem diplomové práce je proces zadávání veřejných zakázek ve státem zřízené organizaci. Vzhledem k tomu, že je oblast zadávání veřejných zakázek velmi rozsáhlá, zaměřuje se práce zejména na možnosti využití metod vícekriteriálního hodnocení variant při výběru nejvhodnější nabídky. Kromě metod vícekriteriálního hodnocení variant se práce zabývá také přípravnou fází celého procesu, zejména formulací hodnotících kritérií a určení jejich vah. Snaží se upozornit na nedostatky, ke kterým v současné době při zadávání veřejných zakázek dochází a navrhnout možnosti jak se těmto nedostatkům vyvarovat.