Provinci Guangdong - mezinárodní obchod a příležitosti pro české podniky - Kodymová, Hana (2008)
Tato práce nabízí základní nástin současné i minulé situace v čínské provincii Guangdong. Je zde proveden popis a analýza výchozích ekonomických, sociálních, politických podmínek a geografického zázemí. Dále je v práci rozvedena problematika mezinárodního obchodu a přímých zahraničních investic této provincie. Poslední část této práce je věnována současnému podnikatelskému prostředí Guangdongu a jsou vymezeny příležitosti pro české podnikatele. V dnešní době je provincie známá zejména svým bezprecedentním rychlým rozvojem, mezinárodním obchodem a je označována jako jakási "laboratoř", kde se zkouší různé ekonomické pokusy, které se později aplikují na zbytek Číny. Provincie se také často označuje jako "pátý drak".