Provinci Guangdong - mezinárodní obchod a příležitosti pro české podniky - Kodymová, Hana; Lukáš, Zdeněk, 1971-; Cupák, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce nabízí základní nástin současné i minulé situace v čínské provincii Guangdong. Je zde proveden popis a analýza výchozích ekonomických, sociálních, politických podmínek a geografického zázemí. Dále je v práci rozvedena problematika mezinárodního obchodu a přímých zahraničních investic této provincie. Poslední část této práce je věnována současnému podnikatelskému prostředí Guangdongu a jsou vymezeny příležitosti pro české podnikatele. V dnešní době je provincie známá zejména svým bezprecedentním rychlým rozvojem, mezinárodním obchodem a je označována jako jakási "laboratoř", kde se zkouší různé ekonomické pokusy, které se později aplikují na zbytek Číny. Provincie se také často označuje jako "pátý drak".
Vedoucí práce: Zdeněk Lukáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; mezinárodní obchod; diplomové práce; international trade; master's theses