Nandnárodní společnosti v ekonomice ČR - Postníkova, Ksenija; Pichanič, Mikuláš, 1942-; Spálenka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tato práce poskytuje přehled o působení a významu nadnárodních společností v současné globální ekonomice a ekonomice České republiky. Rovněž práce uvádí srovnání podmínek a dopadů, spojených s působením nadnárodních společností v ekonomikách Ruské federace a České republiky. V průběhu zkoumání historie a současnosti působení nadnárodních společností v České republice si autor chtěl ujasnit, nakolik je značný tento vliv v podmínkách české ekonomiky. Zároveň zkoumala negativní a pozitivní dopady vstupu zahraničního kapitálu do české ekonomiky. Srovnáním s fungováním nadnárodních společností v ekonomice Ruska autor zjišťuje, zda je tento scénář jedinečný v případě České republiky, nebo je možné nalézt určité analogie v jiných zemích světa.
Vedoucí práce: Mikuláš Pichanič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses