Odhad hodnoty podniku - Neumann, Zdeněk; Kislingerová, Eva, 1950-; Kolářová, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem diplomové práce je stanovit odhad hodnoty podniku EVRAZ VÍTKOVICE STEEL, a.s. prostřednictvím metody DCF ve variantě FCFF. Odhad hodnoty podniku vychází ze strategické analýzy - analýzy okolí podniku a SWOT analýzy, z finanční analýzy, která zhodnotila finanční zdraví podniku a společně se strategickou analýzou vytvořila základ pro sestavení finančního plánu, který je pro odhad hodnoty prostřednictvím metody DCF nezbytným. Aplikací finančního plánu se predikovaly peněžní toky pro budoucí tři roky a následně se pomocí zmíněné metody DCF ve variantě FCFF stanovil odhad hodnoty podniku.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses