Modely analýzy obalu dat a jejich aplikace - Kostiha, Martin (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na hodnocení efektivnosti bankovních poboček tuzemského bankovního domu, konkrétně pobočkové sítě Československé obchodní banky (ČSOB), a to pomocí modelů analýzy obalu dat (DEA -- Data Envelopment Analysis). Teoretická část je zaměřena vysvětlení základních pojmů z oblasti DEA modelů a předpokladů řešení. Soustředil jsem se na vysvětlení základních modelů, které poté aplikuji na reálná data v praktické části diplomové práce. Praktická část je zaměřena na výpočty, kdy jsem se rozhodl použít BCC a CCR model. Kromě výpočetní části, je zde i přiblížen bankovní trh v ČR, hodnocená banka a také využití DEA modelů v bankovnictví.