Modely analýzy obalu dat a jejich aplikace - Kostiha, Martin; Jablonský, Josef, 1955-; Tichý, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na hodnocení efektivnosti bankovních poboček tuzemského bankovního domu, konkrétně pobočkové sítě Československé obchodní banky (ČSOB), a to pomocí modelů analýzy obalu dat (DEA -- Data Envelopment Analysis). Teoretická část je zaměřena vysvětlení základních pojmů z oblasti DEA modelů a předpokladů řešení. Soustředil jsem se na vysvětlení základních modelů, které poté aplikuji na reálná data v praktické části diplomové práce. Praktická část je zaměřena na výpočty, kdy jsem se rozhodl použít BCC a CCR model. Kromě výpočetní části, je zde i přiblížen bankovní trh v ČR, hodnocená banka a také využití DEA modelů v bankovnictví.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses