Konservativní politika M.Thatcherové ve VB a její implikace na politiku v ČR po roce 1989 - Tůmová, Jana (2009)
Hlavním cílem této práce je provést analýzu ekonomického a politického vývoje ve Velké Británii za vlády Margaret Thatcher a posoudit, do jaké míry byla ekonomická a politická opatření aplikovaná touto vládou ve Velké Británii aplikovatelná na Českou republiku, respektive do jaké míry se vláda Václava Klause v letech 1992 -- 1997 britskými kroky a reformami inspirovala a s jakými praktickými výsledky.