Vývoj a analýza inflace v ČR v letech 1993 - 2006 - Spálovský, Mojmír (2007)
Práce se zabývá inflací v letech 1993-2006 v České Republice. Popisuje jednotlivé roky a zaměřuje se na kroky centrální banky. V teoretické části je popsána inflace, její vznik, faktory a měření. Dále jsou zde zmíněny režimy měnové politiky, jejich výhody a nevýhody a charakterizována výchozí situace na počátku devadesátých let v ČR. Cílem práce je popsat vývoj inflace ve zvoleném období a zhodnotit kroky České národní banky při provádění měnové politiky a jejich dopad na ekonomiku a subjekty na trhu.