Vývoj a analýza inflace v ČR v letech 1993 - 2006 - Spálovský, Mojmír; Burgerová, Jiřina; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce se zabývá inflací v letech 1993-2006 v České Republice. Popisuje jednotlivé roky a zaměřuje se na kroky centrální banky. V teoretické části je popsána inflace, její vznik, faktory a měření. Dále jsou zde zmíněny režimy měnové politiky, jejich výhody a nevýhody a charakterizována výchozí situace na počátku devadesátých let v ČR. Cílem práce je popsat vývoj inflace ve zvoleném období a zhodnotit kroky České národní banky při provádění měnové politiky a jejich dopad na ekonomiku a subjekty na trhu.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; inflace; bakalářské práce; inflation (finance); bachelor's theses