Stanovení hodnoty interního projektu pomocí metodiky reálných opcí - Kopkáně, Heřman (2007)
Práce se zabývá stanovením hodnoty projektu pro účely přijetí investičního rozhodnutí. Jedná se o interní projekt implementace metodiky activity based costing (ABC/M) v konkrétní společnosti. Pro stanovení hodnoty je využita metodologie reálných opcí. V první části práce je uveden kontext investičního rozhodování a reálných opcí a dále základní principy ABC. V druhé části práce jsou nastíněny přínosy ABC a je proveden výpočet hodnoty projektu na základě definovaného modelu.