Stanovení hodnoty interního projektu pomocí metodiky reálných opcí - Kopkáně, Heřman; Scholleová, Hana, 1964-; Juppa, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Práce se zabývá stanovením hodnoty projektu pro účely přijetí investičního rozhodnutí. Jedná se o interní projekt implementace metodiky activity based costing (ABC/M) v konkrétní společnosti. Pro stanovení hodnoty je využita metodologie reálných opcí. V první části práce je uveden kontext investičního rozhodování a reálných opcí a dále základní principy ABC. V druhé části práce jsou nastíněny přínosy ABC a je proveden výpočet hodnoty projektu na základě definovaného modelu.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; reálné opce; diplomové práce; real options; master's theses