Přechod malé organizace ve střední - management změn v oblasti řízení pracovního výkonu - Červinková, Hana; Beroušek, Petr, 1952-; Jančaříková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Tato diplomová práce pojednává o problematice změn v oblasti lidských zdrojů a řízení pracovního výkonu souvisejících s fyzickým růstem organizace. Zaměřuje se především na malé a střední podniky. V první části jsou uvedena teoretická východiska firemního růstu, managementu změn a specifikace malých a středních podniků, včetně rozdílů v oblasti řízení lidských zdrojů. Druhá část této práce se věnuje praktickým poznatkům v oblasti změn souvisejících s růstem organizace. Na příkladech dvou konkrétních firem jsou popisovány různé přístupy k implementaci změn v rámci řešení růstových problémů. Každá z popisovaných firem zaznamenala opačný vývoj, a to v závislosti na způsobu realizace změn. První z firem se dále rozvíjí v rámci již střední organizace, druhá zaznamenala úpadek. Součástí této části práce je také analýza příčin úspěchu či neúspěchu těchto firem při zvládání růstových problémů.
Vedoucí práce: Petr Beroušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses