Zaměstnávání osob zdravotně postižených - Ceeová, Nela (2009)
Práce je zaměřena nejen na objasnění pojmu zdravotně postižený v mezinárodním i českém právu, ale hlavně na rozbor práv poskytnutých těmto osobám. Detailně zabývá mezinárodně-právní úpravou zaměstnávání osob zdravotně postižených, jednotlivými způsoby ochrany a jejich uplatnění. V druhé části je rozebrán vývoj československé právní úpravy sociální politiky a práv zdravotně postižených, zhodnocení stávající zákonné úpravy a možné návrhy na zlepšení. Praktická část je zaměřena na nezaměstnanost zdravotně postižených v okrese Most.