Zaměstnávání osob zdravotně postižených - Ceeová, Nela; Spirit, Michal, 1943-; Soušková, Milena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce je zaměřena nejen na objasnění pojmu zdravotně postižený v mezinárodním i českém právu, ale hlavně na rozbor práv poskytnutých těmto osobám. Detailně zabývá mezinárodně-právní úpravou zaměstnávání osob zdravotně postižených, jednotlivými způsoby ochrany a jejich uplatnění. V druhé části je rozebrán vývoj československé právní úpravy sociální politiky a práv zdravotně postižených, zhodnocení stávající zákonné úpravy a možné návrhy na zlepšení. Praktická část je zaměřena na nezaměstnanost zdravotně postižených v okrese Most.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; osoby se zdravotním postižením; pracovní právo; diplomové práce; people with disabilities; labor laws and legislation; master's theses