Současné trendy v textilním průmyslu se zaměřením na euro-asijské obchodní relace - Zamarski, Tomáš (2009)
Historie a vývoj textilního průmyslu. Typizace a systematizace textilního průmyslu. Lokalizace průmyslových center textilního průmyslu. Komparace evropského a asijského textilního centra. Charakterstika čínského textilního průmyslu. Obchodní relace mezi Čínou a EU. Výměna technologii mezi podniky v EU, jako protitah silícím dovozům z Asie. Modelace vývoje textilního průmyslu pro nasledující dekadu.