Absolventi na trhu práce EU - Kuřetová, Jana (2009)
Práce mapuje pozici absolventů na trzích práce v EU. Zaměřuje se na všechny tři zainteresované strany problému: na absolventy samotné z hlediska jejich školní přípravy (úroveň, kvalita a struktura vzdělání), na pracovní trhy a to, co mohou absolventům nabídnout, a také na Evropskou unii jako instituci, která má usnadňovat absolventům vstup do pracovního života. Autorka navrhuje na základě prezentovaných dat některá opatření ke zlepšení zaměstnanosti absolventů, a to hlavně prostřednictvím změny školství, které by se mělo více zaměřit na praxi a získávání zkušeností spojených s budoucím zaměstnáním.