Absolventi na trhu práce EU - Kuřetová, Jana; Němec, Otakar; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce mapuje pozici absolventů na trzích práce v EU. Zaměřuje se na všechny tři zainteresované strany problému: na absolventy samotné z hlediska jejich školní přípravy (úroveň, kvalita a struktura vzdělání), na pracovní trhy a to, co mohou absolventům nabídnout, a také na Evropskou unii jako instituci, která má usnadňovat absolventům vstup do pracovního života. Autorka navrhuje na základě prezentovaných dat některá opatření ke zlepšení zaměstnanosti absolventů, a to hlavně prostřednictvím změny školství, které by se mělo více zaměřit na praxi a získávání zkušeností spojených s budoucím zaměstnáním.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; mladí lidé; vzdělávací systémy; trh práce; zaměstnanost; diplomové práce; young adults; educational systems; labor market; employment; master's theses