Demokracie a její perspektivy v rozvojovém světě - Matějková, Tereza; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce zkoumá perspektivy demokracie v rozvojových zemích. V první části se zabývá pojmem demokracie, způsoby jejího měření a podmínkami jejího vzniku. Druhá část přibližuje demokratizační procesy v průběhu dvacátého století. Další kapitoly nastiňují situaci ve třech rozvojových kontinentech - Latinské Americe, Africe a Asii. Závěrečná část shrnuje perspektivy demokracie současného světa.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; demokracie; rozvojové země; diplomové práce; democracy; developing countries; master's theses