Vývoj cestovního ruchu v Itálii - Halatová, Jana (2008)
Cílem diplomové práce bylo shrnout historický vývoj cestovního ruchu v Itálii. První dvě kapitoly diplomové práce popisují vývoj jednotlivých typů cestovního ruchu v Itálii. Třetí kapitola pojednává o faktorech rozvoje a trendech cestovního ruchu v zemi a analyzuje vybraná specifika Itálie. Poslední kapitola demonstruje vývoj cestovního ruchu na vybrané destinaci Rimini. K analýze byly použity metody cyklu životnosti destinace a Porterova analýza pěti konkurenčních sil.