Vliv finanční krize na konkurenceschopnost českých exportních podniků - Čermák, Karel; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Čajka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem práce je analyzovat, jaký bude vliv současné finanční krize a ekonomického poklesu na konkurenceschopnost českých exportních podniků. Diplomová práce nejprve popisuje příčiny vzniku finanční krize a její průbeh. Na to navazuje popsání primárního dopadu krize na české exportní podniky, a to dopad na bankovní sektor a likviditu. Sekundárním dopadem je chápáno ekonomické zpomalení a pokles poptávky na zahraničních trzích. Na závěr práce jsou nabídnuta možná řešení zlepšení konkurenceschopnosti podniků.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; konkurenceschopnost; finanční krize; diplomové práce; competitiveness; financial crises; master's theses