Metody financování střednědobých úvěrů v zahraničním obchodě - Šenkýřová, Kateřina (2006)
Vhodně zvolená metoda financování podnikatelských aktivit hraje důležitou roli pro budoucí vývoj a zdraví podniku. Financování střednědobých úvěrů je na mezinárodním trhu náročnější než na trhu vnitřním. Střednědobé financování je obvykle spojeno s vývozem strojů či strojírenských výrobků, v českém prostředí se tedy v souvislosti s vysokým počtem strojírenských firem setkáme s financování střednědobých úvěrů poměrně často. Mnohé firmy ještě dnes využívají k financování obchodu pouze bankovní úvěry, přestože existuje řada dalších, vhodnějších, možností.