Metody financování střednědobých úvěrů v zahraničním obchodě - Šenkýřová, Kateřina; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Vhodně zvolená metoda financování podnikatelských aktivit hraje důležitou roli pro budoucí vývoj a zdraví podniku. Financování střednědobých úvěrů je na mezinárodním trhu náročnější než na trhu vnitřním. Střednědobé financování je obvykle spojeno s vývozem strojů či strojírenských výrobků, v českém prostředí se tedy v souvislosti s vysokým počtem strojírenských firem setkáme s financování střednědobých úvěrů poměrně často. Mnohé firmy ještě dnes využívají k financování obchodu pouze bankovní úvěry, přestože existuje řada dalších, vhodnějších, možností.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; forfaiting; bakalářské práce; forfaiting; bachelor's theses