Podpora rozhodování pomocí podnikových informačních systémů společnosti Exact Software - Pitka, Lukáš, 1984- (2009)
Diplomová práce se zabývá možnostmi podnikových informačních systémů společnosti Exact Software z hlediska informační podpory rozhodovacích procesů v organizacích. Hlavním cílem práce je ukázat užitečnost různých nástrojů Exact Software na praktických příkladech z reálného prostředí českých společností. Dalším cílem je přesvědčit čtenáře o výhodách použití integrovaného řešení architektury podnikového IS. Posledním cílem je poukázání na možné přínosy implementace podnikových IS Exact Software a také na nutné předpoklady k jejich dosažení. Kromě přínosů jsou vždy uvedena také rizika, kterým je zapotřebí při implementaci předejít. Aby bylo možné těchto cílů dosáhnout, obsahuje práce řadu reálných ukázek s nutným teoretickým vysvětlením. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část představuje úvod do problematiky rozhodování v organizacích a popisuje produktové portfolio Exact Software s ohledem na rozhodovací procesy. V první části jsou také uvedeny přínosy popisovaných řešení z hlediska jednotlivých úrovní řízení v organizaci. Druhá část je věnována nástroji Exact Synergy Enterprise. V úvodu části jsou nastíněny postupy, přínosy a předpoklady nutné pro úspěšnou implementaci produktu. V dalším textu je uvedena řada praktických ukázek z hlediska rozhodovacích rolí ve společnosti. Třetí část se zabývá Business Intelligence řešením Exact Business Analytics -- opět z hlediska implementačních postupů, předpokladů a přínosů. V dalších podkapitolách jsou ukázány praktické příklady z reálných projektů. Poslední část ukazuje nasazení podnikových IS Exact Software ve dvou středně velkých společnostech z oboru finančního poradenství a z oboru IS/ICT. Práce jako celek představuje jedinečný materiál pro společnosti, které hledají řešení na problémy spojené s rozhodovací