Transformace aplikací do modelu SaaS - Cvrček, Jaroslav; Gála, Libor, 1965-; Kruml, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá formulací procesu transformace "vhodné" aplikace do distribučního modelu Software as a Service (SaaS). Za tímto účelem popisuje model SaaS a hodnotí jeho přínosy a rizika ze čtyř úhlů pohledu -- vývojář, poskytovatel, zákazník, uživatel. Součástí popisu modelu SaaS je také náhled na jeho možný budoucí vývoj, představení aplikační SaaS Platformy a vymezení aplikací vhodných pro provozování v modelu SaaS. Další kapitola je věnována charakteristikám aplikace poskytované formou Software as a Service a tím vymezuje všechny potřebné vlastnosti aplikace, které je nutno při transformaci aplikace implementovat. Mezi tyto charakteristiky patří např. rozlišení zákaznických dat a přístupu do administrace, konfigurace a kastomizace, zabezpečení aplikace a dat, obchodní a platební model, dohoda o úrovni služeb (SLA) atd. Poslední kapitola se zabývá samotnou formulací transformace aplikace do modelu Software as a Service. Jednotlivé kroky transformace jsou detailně teoreticky rozebírány a prakticky demonstrovány na přípravě podkladů pro transformaci webové aplikace Audit Information Tracker do modelu SaaS.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses