Analýza hostovaných aplikací pro podporu práce virtuálních týmů - Král, Roman; Kunstová, Renata, 1962-; Štefaňák, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce je zaměřena na analýzu možností podpory práce virtuálních týmů zdarma dostupnými hostovanými aplikacemi. Cílem je nejdříve charakterizovat virtuální týmy a groupwarové aplikace a následně provést analýzu nabídky dostupných aplikací a podrobněji zhodnotit některé vybrané aplikace, které podporují mj. kolaborativní tvorbu dokumentů. V rámci charakteristiky virtuálních týmů a týmových procesů jsou vymezeny klíčové faktory, které je třeba při výběru aplikací zohledňovat. Po stručné charakteristice groupwarových aplikací a modelu SaaS následuje souhrnná analýza jednotlivých kategorií aplikací podle podporované funkcionality včetně doporučení, pro které typy týmů a pro které situace se dané aplikace hodí. Služby poskytovatelů zahrnující komplexnější nabídku aplikací včetně pokročilejší podpory kolaborativní tvorby dokumentů jsou pak zhodnoceny a srovnány podrobněji. Některé z těchto sad aplikací jsou doporučeny jako vhodný celkový základ podpory virtuální spolupráce. Analýzu uzavírá ilustrativní případový scénář, který může být využit jako výukový prostředek pro základní seznámení s virtuální spoluprací a s některými analyzovanými aplikacemi.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; kolaborace; diplomové práce; collaborationism; master's theses