Automatizovaná podpora procesu vývoje webu s důrazem na SEO - Hejl, Zdeněk; Gála, Libor, 1965-; Kafka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Hlavním cílem této práce je navržení procesního modelu tvorby nového webu a návrh a implementace jeho automatizované podpory prostředky informačních technologií. Samotný návrh procesu bude vystavěn na identifikovaných nejlepších praktikách dostupných metodik pro tvorbu webových aplikací a bude respektovat a aplikovat principy SEO (optimalizace pro vyhledávače). Největším přínosem této práce je navržený procesní model pro tvorbu webových aplikací, který vychází z toho nejlepšího, co nabízí metodiky pro tvorbu webových aplikací a navíc obsahuje i dodatečné činnosti, které je potřeba vykonávat, ale které nejsou součástí daných metodik. Dalším významným přínosem je namapování optimalizačního procesu na činnosti navrženého procesního modelu a implementace automatizované podpory těchto činností pomocí desktopové aplikace. Práce je strukturovaná do pěti základních kapitol (mimo úvod a závěr). První kapitola se zaměřuje na definici základních pojmů spojených s vývojem aplikací a především na provedení analýzy vybraných metodik pro vývoj webových aplikací. Druhá kapitola navazuje na výstupy analýzy daných metodik a tvoří jádro celé práce. Jejím obsahem je návrh a popis procesního modelu pro vývoj webu. Třetí kapitola se zabývá problematikou SEO, konkrétně definicí pojmu SEO, představením optimalizačního procesu a především představením optimalizačních doporučení. Čtvrtá a pátá kapitola jsou zaměřeny na automatizovanou podporu procesu tvorby webu s důrazem na SEO. V rámci čtvrté kapitoly jsou identifikovány činnosti procesního modelu, který by mohly být aplikačně podpořeny a pro tyto činnosti jsou definovány uživatelské požadavky na funkcionalitu. Poslední pátá kapitola je zaměřena na představení implementované aplikace pro podporu vývoje webu s důrazem na SEO.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses