Spolupráce malých obcí a mikroregiony v ČR - Mikolášová, Lucie (2009)
Ve své diplomovou práci se zaměřím na výhody spolupráce malých obcí a jejich budoucí vývoj. Teoretickou část své diplomové práce zaměřím na legislativní a socioekonomické aspekty spolupráce obcí. Hlavním cílem bude postižení pozitivních a negativních dopadů na fungování a další rozvoj spolupráce především malých obcí a jejich zachování v sídelní struktuře České republiky. Navazující praktická část bude věnována zájmovém sdružení obcí a právnických osob Sdružení Růže, které se nachází v Jihočeském kraji, kde budu analyzovat druhy jeho činnosti a pomocí socioekonomické analýzy se budu snažit vymezit limity a bariéry rozvoje tohoto sdružení.