Spolupráce malých obcí a mikroregiony v ČR - Mikolášová, Lucie; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Jetmar, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Ve své diplomovou práci se zaměřím na výhody spolupráce malých obcí a jejich budoucí vývoj. Teoretickou část své diplomové práce zaměřím na legislativní a socioekonomické aspekty spolupráce obcí. Hlavním cílem bude postižení pozitivních a negativních dopadů na fungování a další rozvoj spolupráce především malých obcí a jejich zachování v sídelní struktuře České republiky. Navazující praktická část bude věnována zájmovém sdružení obcí a právnických osob Sdružení Růže, které se nachází v Jihočeském kraji, kde budu analyzovat druhy jeho činnosti a pomocí socioekonomické analýzy se budu snažit vymezit limity a bariéry rozvoje tohoto sdružení.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; malé obce; spolupráce obcí; diplomové práce; small municipalities; cooperation of municipalities; master's theses