Ocenenie spoločnosti Rodinný pivovar Bernard a.s. - Siničáková, Gabriela (2009)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu společnosti Rodinný pivovar Bernard a.s. za účelem možného prodeje nebo fúze společnosti v budoucnu. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické časti je vysvětlen postup oceňovaní, jednotlivé analýzy a metody aplikované v praktické časti. K ocenění podniku byla použitá výnosová metoda diskontu cash flow, konkrétně dvoufázový model s využitím volných peněžních toků pro vlastníky a věřitele. Stanovení hodnoty podniku předcházely strategická a finanční analýza, které napomohly vytvořit finanční plán. Ten byl podkladem pro ocenění podniku pomocí výnosové metody.