Ocenenie spoločnosti Rodinný pivovar Bernard a.s. - Siničáková, Gabriela; Scholleová, Hana, 1964-; Heřman, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem diplomové práce je stanovit hodnotu společnosti Rodinný pivovar Bernard a.s. za účelem možného prodeje nebo fúze společnosti v budoucnu. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické časti je vysvětlen postup oceňovaní, jednotlivé analýzy a metody aplikované v praktické časti. K ocenění podniku byla použitá výnosová metoda diskontu cash flow, konkrétně dvoufázový model s využitím volných peněžních toků pro vlastníky a věřitele. Stanovení hodnoty podniku předcházely strategická a finanční analýza, které napomohly vytvořit finanční plán. Ten byl podkladem pro ocenění podniku pomocí výnosové metody.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses