Aplikace benchmarkingu v realitním odvětví - Šindelář, Jakub; Neumaierová, Inka, 1960-; Volencová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce pojednává o aplikaci benchmarkingu z pozice Realitní společnosti České spořitelny. V teoretické části práce je popsán celkový proces strategického řízení, z kterého benchmarking vychází. Poté je dán teoretický základ samotného benchmarkingu (postup, druhy, výhody, nevýhody). V praktické části práce je nastíněna situace Realitní společnosti České spořitelny na realitním trhu, její největší slabiny a je zvolen benchmark pro porovnání. Po samotné aplikaci benchmarkingu (finančního i nefinančního) jsou vyvozeny závěry a doporučení, které by měly vést ke zvýšení výkonnosti společnosti.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; benchmarking; diplomové práce; benchmarking (management); master's theses